26-02-2021

cookiebeleid

Delen

Algemeen
Demcon maakt op haar websites gebruik van cookies. Demcon vindt het belangrijk dat bezoekers van de website zelf controle hebben over hun online privacy en derhalve over de cookies die op de website van Demcon worden gebruikt. In dit cookiebeleid wordt beschreven welke cookies Demcon op haar website gebruikt en waarvoor deze cookies gebruikt worden.

Wat zijn cookies?
Onder een cookie wordt een klein document verstaan dat met een website wordt meegezonden. Dit document wordt op de harde schijf van uw computer opgeslagen. De informatie op deze cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat een website goed werkt, maar ook dat u en de door u aangegeven voorkeuren bij een volgend bezoek aan onze website worden herkend. Bovendien kunnen cookies bij een volgend bezoek informatie terugsturen. Cookies zijn niet schadelijk voor uw computer, mobiel of andere hardware en/of software.

Welke soorten cookies zijn er?
Cookies kunnen worden onderverdeeld in de volgende soorten: functionele cookies, analytische cookies en tracking cookies. Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website van Demcon goed of beter te laten werken. Analytische cookies worden gebruikt om uw bezoek aan de website van Demcon te analyseren, met als doel de website van Demcon gebruiksvriendelijker te maken of technische problemen op te lossen. Tracking cookies volgen u op verschillende websites die u bezoekt en maken het mogelijk om voor iedere bezoeker van een website een specifiek profiel op te stellen dat aansluit bij de voorkeuren van deze specifieke bezoeker.

Welke cookies gebruikt Demcon?
Demcon maakt op haar website gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Hieronder wordt toegelicht op welke wijze Demcon deze cookies gebruikt.

Functionele cookies
Het plaatsen van functionele cookies door Demcon is noodzakelijk om de website te laten functioneren. Functionele cookies zijn direct bij het openen van de website aanwezig en zullen ook aanwezig blijven wanneer u als gebruiker geen toestemming geeft voor het plaatsen van cookies.

Analytische cookies
Het plaatsen van analytische cookies door Demcon is wenselijk omdat deze cookies ervoor zorgen dat de website van Demcon goed functioneert. Analytische cookies verzamelen onder meer informatie over het aantal bezoekers op de website en hun geografische gegevens, de duur van het bezoek aan de website, de bekeken pagina’s, het besturingssysteem en device waarmee onze website wordt geraadpleegd, of de website van Demcon voor het eerst wordt bezocht, hoe een bezoeker op de website van Demcon is terechtgekomen, welke zoektermen op de website zijn geraadpleegd en welke versie van de website is aangeboden.

Voor zover de analytische cookies slechts geringe gevolgen hebben voor uw privacy, zullen zij direct bij het openen van de website aanwezig zijn. In alle andere gevallen zullen de analytische cookies slechts aanwezig zijn op de website nadat u hiervoor toestemming heeft verleend.

Tracking cookies van Demcon
Met uw toestemming plaatst Demcon zogenaamde “tracking cookies” op uw apparatuur na een bezoek aan de website van Demcon. Deze tracking cookies stellen Demcon in staat een gebruikersprofiel op te stellen van bezoekers van de website van Demcon. Dit profiel dient om advertenties af te stemmen op u als specifieke gebruiker, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Tracking cookies van derden
Met uw toestemming plaatsen derden “tracking cookies” op uw apparatuur na een bezoek aan de website van Demcon. Deze tracking cookies stellen derden in staat een gebruikersprofiel op te stellen van bezoekers van de website van Demcon. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die deze derden van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk ontvangen.

Google Analytics
Als onderdeel van de ‘Analytics’-dienst worden op de website van Demcon cookies van Google geplaatst. Demcon gebruikt de diensten van Google Analytics voor analytische gegevens over haar website. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Demcon heeft hierop geen invloed. Demcon heeft Google Analytics conform de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens privacyvriendelijk ingesteld. Demcon heeft Google derhalve geen toestemming verleend om de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Ook wordt de informatie die Google verzamelt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw volledige IP-adres wordt uitdrukkelijk niet meegegeven.

De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Demcon vindt het belangrijk dat uw privacy zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. De wet- en regelgeving in de Verenigde Staten beschermen uw privacy echter minder goed dan in Europa het geval is. Amerikaanse autoriteiten kunnen zich bijvoorbeeld toegang verschaffen tot uw gegevens. Ook heeft u in de Verenigde Staten minder goede mogelijkheden om uw privacyrechten af te dwingen. Google meent zelf dat de doorgifte van de persoonsgegevens naar de VS, op basis van zogenaamde modelcontractbepalingen kan geschieden, die de Europese Commissie heeft opgesteld. Demcon gaat echter graag een stapje verder. Gezien het belang dat Demcon hecht aan de bescherming van uw privacy, vraagt zij u daarom zekerheidshalve toestemming voor de doorgifte van de middels Google Analytics verzamelde gegevens naar de servers van Google in de Verenigde Staten. U kunt deze toestemming te allen tijde weer intrekken.

Verwijzingsbuttons Social Media
Op de website van Demcon zijn buttons opgenomen om de website te kunnen promoten of delen via social media platforms Facebook, LinkedIn en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze social media platforms afkomstig zijn. Deze code wordt gebruikt om cookies te plaatsen. Demcon heeft daarop geen invloed. Demcon hecht belang aan de bescherming van uw privacy. Daarom wijzen wij u erop dat met het klikken op de verwijzingsbutton uw gegevens door de social media platforms worden verzameld.  Leest u de privacyverklaringen van deze social media platforms om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die via deze cookies verwerkt worden. Deze privacyverklaringen kunnen regelmatig wijzigen.

De informatie wordt overgebracht naar en door deze social media platforms opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Demcon vindt het belangrijk dat uw privacy zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. De wet- en regelgeving in de Verenigde Staten beschermen uw privacy echter minder goed dan in Europa het geval is. Amerikaanse autoriteiten kunnen zich bijvoorbeeld toegang verschaffen tot uw gegevens. Ook heeft u in de Verenigde Staten minder goede mogelijkheden om uw privacyrechten af te dwingen.

Cookies en persoonsgegevens
Doordat Demcon gebruik maakt van cookies op haar website, verwerkt Demcon mogelijkerwijs persoonsgegevens van u als bezoeker van de website. Demcon verwerkt deze persoonsgegevens, waaronder IP-adressen, in lijn met haar privacyverklaring zoals gepubliceerd op de website. Leest u dus ook deze privacyverklaring, zodat u op de hoogte bent over hoe Demcon met uw persoonsgegevens omgaat.

Cookies die mogelijkerwijs geplaatst worden door social media platforms, worden door deze social media platforms verwerkt in lijn met hun privacyverklaringen. Leest u de privacyverklaringen van deze social media platforms om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die via deze cookies verwerkt worden. Deze privacyverklaringen kunnen regelmatig wijzigen.

Cookievoorkeuren doorgeven en wijzigen
Wilt u dat Demcon geen cookies plaatst tijdens uw bezoek op de website? Dan kunt u ervoor kiezen om het plaatsen van alle cookies die niet functioneel zijn te weigeren. Tijdens uw eerste bezoek aan de website van Demcon verschijnt een ‘cookiebar’ in beeld waar naar uw voorkeuren wordt gevraagd.

U kunt op ieder moment via de ‘cookiebar’ onderaan de website van Demcon uw eerder aangegeven voorkeuren aanpassen. Indien u in een eerder stadium dus toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van een bepaald type cookies, dan kunt u dit altijd zelf uitschakelen.

Cookies blokkeren en verwijderen
U kunt cookies ook via uw browser blokkeren. Indien u kiest voor de optie om alle cookies te blokkeren, dan kunnen websites niet of minder goed werken. U kunt er ook voor kiezen ongewenste cookies selectief uit te schakelen via de instellingen van uw browser. Dit heeft niet alleen gevolgen voor cookies die op de website van Demcon worden geplaatst, maar ook op cookies die op andere websites worden geplaatst.